VS Infóvonal: 06 30 500 0481

Mozaikcsempe és üvegtégla - feldobja a hétköznapokat

Bizony nem kis feladat építkezésnél, felújításnál, hogy a kialakított tér teljes mértékben passzoljon az ízlésünkhöz, pénztárcánkhoz. Ám vannak olyan apróságok, melyekkel teljesen egyedivé tehető otthonunk. Ez nem más mint a mozaikcsempe és az üvegtégla használata.

Mozaikcsempe fürdőszobába, konyhába

Nagy divat lett mozaikcsempével, vagy üvegtéglával hangulatosság, sajátossá tenni otthonunk egy-egy szegletét. Nem ritka, mostanság a nappalik díszítése sem ezekkel a technikákkal. Mégis, a leggyakrabban a mozaik csempét fürdőszobákban vagy konyhákban láthatjuk viszont. 

Mozaikcsempe

Nagy jól mutatnak egy-egy csík van elhelyezve, függőlegesen, vagy akár vízszintesen is. Sokszor az alap csempétől eltérő színben, azonban hasonló árnyalatban alkalmazzák. De azoknak, akiknek túl snassz a vízszintes, függőlege mozaikcsempe elhelyezés, azok gondolkodhatnak bármilyen mintában. Legyen szó virágról, delfinről, vagy akár egy emberi alakról.

Tapasztalatunk szerint azok a mozaik csempék a népszerűbbek, melyek nem egyszínűek, hanem színátmenettel, vagy akár gyöngyház fénnyel bírnak. Színekben igazán nagy a változatosság. Igény van a sötét szürke csempén keresztül, a színes kék, zöld, sárga, bordó csempéken át, egészen a fehér, árnyalatokig.

Úgy gondoljük, hogy mozaikcsempe lerakásakor mindenképp szem előtt kell tartani a kevesebb néha több elvet. Nem érdemes egy egész helyiséget mozaikcsempével borítani, mert úgy elveszik egyedisége, és pont az tűnik el, ami miatt az ember a mozaik csempe mellett döntött.      

Üvegtéglát mindenkinek

Most, hogy túl vagyunk a mozaik csempéken, említsük meg nagytestvérét, vagyis az üvegtéglát.

Az üvegtégla alkalmazása a sötétebb helyiségekben a leggyakoribb, de bárhol fantasztikus dekorációs elemként funkcionálhat. Mint ahogy a neve is mutatja, tökéletes kombinációja az üvegnek és a téglának. Egy egyedileg gyártott üvegtégla csodálatos dísze lehet otthonunkat, de emellett számos más előnye is van. Nézzük meg néhányat ezek közül:

- sötétebb helyekre beengedi a fényt, hiszen a színtelen üvegtégla képes átengedni a fény 80 %-t. De ha valaki inkább színeset választaná, természetesen neki sem kell lemondani a fényről, hoszen még azok a darabok is átengedik a fény 60 %-t.

- az átlagos üvegtéglák 30 perces tűzállósággal rendelkeznek, de vannak olyan speciális darabok is, melyknél ez az időtartam eléri a 120 percet.

- remek hangszigetelő képessége van, eléri a 50 dB-es hanggátlást.

Amikor üvegtégláról beszélünk ne egy egyszerű színes üveget képzeljen el. Rengetek vésett mintával rendelkezik, legyen szó hullámokról, buborékokról, vagy akár keresztbe vetett csíkokról.

Amennyiben kérdése maradt a témával kapcsolatban, látogasson el Mintatermünkbe.3D Látványtervezés
3D Látványtervezés
Elképzelései valóra válnak!
Lakberendezési előadás
Lakberendezési előadás
Tanuljon a profiktól!

csempe témához kapcsolódó cikkek


Összes cikk
Szürke csempék bűvöletében
Csempe outlet, mert ez tényleg megéri!
Színes csempék a Tubadzin kínálatából
Érdi üzlet

2030 Érd, Iparos út 32.
Telefon: 06 30 921 0876
furdoszobaerd@vscsoport2000.hu

Ravak Business Center

1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125.
Telefon: 06 30 483 1154
furdoszobarbc@vscsoport2000.hu

Veres Péter út

1163 Budapest, Veres Péter út 15.
Telefon: 06 30 397 41 50
furdoszobaverespeter@vscsoport2000.hu