VS Infóvonal: 06 30 500 0481

Fugát a csempéhez, vagy csempét a fugához?

Avagy: milyen fugázó anyagot válasszunk?

Ez bizony jogos kérdés. Gondolhatnánk, hogy ugyan a fuga a legkisebb gond, hiszen a leglátványosabb darab, a csempe már meg van. Azonban a fuga az az elem, aminél egyáltalán nem mindegy, hogy milyet választunk.
 


Hogy a csempe a helyén maradjon...

Nézzük meg melyek azok a szempontok, amiket szem előtt kell tartani fuga vásárláskor annak érdekében, hogy szép és tartós maradjon a burkolt felület.

Nedves helyiségben, mint a fürdőszoba a legjobb, ha olyan fugázó anyagot választunk, mely gombásodás és penészgátló anyagot tartalmaz. Biztosan Ön is látott már gyönyörűen kicsempézett fürdőszobát, amit berondítottak az apró fekete penész foltok. Ha megfelelő fugázó anyagot használ, akkor a penész és a gombák nem tudnak megtapadni annak felületén. Ezt kiegészíthetjük olyan fugázóval, mely rendelkezik vízlepergető hatással is, ezzel megelőzve azt, hogy a kosz, esetleg a szappanmaradék megtapadjon rajta.

Akárhányszor is takarítjuk a csempe felületét, az antibakteriális védőanyag nem fog kioldódni, ezzel hosszú időn keresztül ragyogóan tisztán tarthatjuk fürdőszobánkat.

Csempe-fuga

Színes csempe, színes fuga?

Miért ne? Hála a fuga gyártók felméréseinek ma már olyan fugázó anyagok is kaphatóak, melyek szebbnél szebb színekben pompáznak. Mindenkinek az ízlésére van bízva a választás, ám azt javasoljuk, hogy először a csempét válassza ki, majd ahhoz igazítsa a fugát.

Sokszor előfordul, hogy egy helyiségekben több színű, vagy egy szín több árnyalata kerül leburkolásra. Ilyenkor úgy véljük, hogy a domináns színhez igazítsa a fuga színét. Az is meghatározhatja a színt, hogy milyen fürdőszoba bútor, vagy kiegészítő kerül a helyiségbe.

Minél kisebb méretű a csempe lap, annál dominánsabb lesz maga a fuga színe, ezért legyen körültekintő.

Minél kisebb a lapméret, és minél szélesebb a fuga, annál meghatározóbb lesz a fuga színe, megjelenése, akár élénk, akár pasztell hatást akarunk elérni, ezzel mindenféleképpen kalkuláljunk.

Amennyiben kérdése maradt a fugákkal kapcsolatban, térjen be
Üzleteink egyikébe. Kollégáink készséggel segítenek!3D Látványtervezés
3D Látványtervezés
Elképzelései valóra válnak!
Lakberendezési előadás
Lakberendezési előadás
Tanuljon a profiktól!

csempe témához kapcsolódó cikkek


Összes cikk
Mozaik csempe otthonunkban
Csempe, ami uralja a teret
Mediterrán hangulatú csempék
Érdi üzlet

2030 Érd, Iparos út 32.
Telefon: 06 30 921 0876
furdoszobaerd@vscsoport2000.hu

Ravak Business Center

1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125.
Telefon: 06 30 483 1154
furdoszobarbc@vscsoport2000.hu

Veres Péter út

1163 Budapest, Veres Péter út 15.
Telefon: 06 30 397 41 50
furdoszobaverespeter@vscsoport2000.hu