VS Infóvonal: 06 30 500 0481

Csempe után...a fugázás legfontosabb szabályai!

A csempe kiválasztása után még nem dőlhetünk hátra. Elengedhetetlen a megfelelő fuga kiválasztása. A csempe fuga nem csak esztétikailag fontos, hanem számos jövőbeli bosszúságtól kímél meg minket.

A fugázás önmagában viszonylag "könnyű" feladat, de mielőtt az ember nekiállna, jobban meg kell ismernie a fugázó anyagot és annak tulajdonságait. Mielőtt számba vennénk, mik a legfontosabb tudnivalók bemutatjuk, hogy a megfelelő csempe kiválasztása mellett miért fontos a fuga.

- kiegyenlíti a terhelés 

- higiéniai szempontokból lezárja az utat a csempe mellet

- a hőmérséklet változás miatt létrejövő méretváltozásokat úgy veszi fel, hogy csempe mellett és annak felületén nem lesz repedés.

Csempe fugázás

Válasszon megbízható fugázó anyagot!

Nem csak a csempe, de a fuga megvásárlásánál is érdemesebb igazán minőségi terméket választani. Természetesen fontos az is, hogy a fuga színben igazodjon a burkolathoz, és hogy szép egyenletesen simuljon a talapzathoz. Manapság a fugázó anyagok számos extra funkcióval kapható, ilyen például az antibakteriális hatás és a vízlepergető tulajdonság. Inkább az elején költsön egy kicsivel többet, és akkor majd nem kell attól tartania, hogy a csempe, vagy a fuga megrepedezik.

Figyeljen az arányokra!

Használjon megfelelő vízmennyiséget, így tudja majd szabályozni a fuga állagát a talapzatos és a falon. Erre valóban érdemes odafigyelni, mert ha túlvizesedik az anyag, akkor nem fog kellőképpen megszilárdulni, és csúnya lesz. Ez nem csak az esztétikumnak, de még a csempe lapoknak is árt.

Keverje megfelelően!

Amennyiben lehet, kerülje a kézi keverést. A legjobb, ha géppel keveri ki az anyagot, mert úgy fogja tudni elérni, hogy az teljesen homogén és krémes állagú legyen.

Amennyiben élőben szeretné megtekinteni csempe kínálatunkat, vagy tanácsot kérne szakértőinktől, keressen fel minket szaküzleteink egyikében!

 

 

 3D Látványtervezés
3D Látványtervezés
Elképzelései valóra válnak!
Lakberendezési előadás
Lakberendezési előadás
Tanuljon a profiktól!

csempe témához kapcsolódó cikkek


Összes cikk
Mozaikcsempe és üvegtégla - feldobja a hétköznapokat
Hibák, melyet elkövethet a csempe lerakása előtt
Lakberendezési előadás
Érdi üzlet

2030 Érd, Iparos út 32.
Telefon: 06 30 921 0876
furdoszobaerd@vscsoport2000.hu

Ravak Business Center

1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125.
Telefon: 06 30 483 1154
furdoszobarbc@vscsoport2000.hu

Veres Péter út

1163 Budapest, Veres Péter út 15.
Telefon: 06 30 397 41 50
furdoszobaverespeter@vscsoport2000.hu